Wij zijn Goep en Ko

GOEP en KO Sales Talent Academy is opgericht door Ricardo Goeptar en Natasja Koopman. Wij hebben beide de overstap gemaakt van het werken op het laboratorium naar de commerciële laboratorium sector en hebben ons in de jaren ontwikkeld op alle facetten van verkoop en management. Wij werken ruim 15 jaar samen en delen dezelfde passie en strategie voor het verkoop vak. Ook wij hebben de omslag gemaakt van ‘hard’ sales naar ‘heart’ sales. Wij zijn wezenlijk veranderd door de ontwikkeling en ont-wikkeling die we in de loop der jaren op professioneel en persoonlijk vlak hebben doorgemaakt. Tegen bedrijven zeggen we: “wij hebben in jouw schoenen gestaan”. Aan talenten vertellen we: “ons verhaal kan jouw verhaal worden”.

Tijdens onze werkzaamheden als interim salesmanager, trainer en coach hebben wij regelmatig te horen gekregen van onze klanten dat het moeilijk is om goede verkopers te vinden. En dat zij niet tevreden zijn over de prestaties van Werving & Selectie bureaus en de kwalificaties van de kandidaten die worden aangeboden. Op onze vraag wat zij het liefste zouden willen kregen we steeds dezelfde reacties; “jonge slimme mensen met gevoel voor commercialiteit en de juiste mentaliteit”. Meteen gevolgd door een diepe zucht, want waar vind je deze talenten en waar haal je als salesmanager de tijd vandaan om deze jonge en onervaren enthousiastelingen op te leiden, te coachen en te begeleiden. Dit strookte geheel met ons eigen idee. Door de opgedane kennis en ervaring zijn wij door de wol geverfde specialisten als het gaat om het opleiden en coachen van talentvolle verkopers-in-de-dop, specifiek in de laboratorium branche.

Ricardo

In 1985 ben ik afgestudeerd aan de Hoge School van Amsterdam in de richting Klinisch Chemie. Na een korte werkperiode in een lab, heb ik de overstap gemaakt naar de commercieel buitendienst. Ik begon als junior vertegenwoordiger en eindigde mijn loondienst als commercieel directeur. Op een goed moment realiseerde ik me dat ik de afgelopen 20 jaar niet op de juiste manier verkocht had. Ik werd me hiervan bewust doordat verkopers uit mijn team met de reactie kwamen ‘we kunnen ons niet onderscheiden van de concurrentie, alles wat wij kunnen dat kunnen zij ook, het wordt bijna altijd een prijzenslag’. Wat is dan wel de juiste wijze van verkopen? Hoe kunnen wij ons wel onderscheiden? Toen ik na veel onderzoek en reflectie ontdekte wat wel werkte heb ik in 2008 mijn eigen bedrijf (www.cositraining.nl) opgezet.

Tijdens mijn werkzaamheden als trainer/coach heb ik regelmatig te horen gekregen van mijn klanten dat zij niet tevreden zijn over de prestaties van de Werving & Selectie bureaus en de kwalificaties van de kandidaten. Op mijn vraag wat zij het liefste zouden willen kreeg ik steeds dezelfde reactie: ‘jonge mensen met gevoel voor commercialiteit en vooral de juiste mentaliteit.’ Samen met mijn collega, Natasja Koopman, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing voor dit hiaat in de markt. We hebben deze gevonden in de vorm van GOEP en KO Sales Talent Academy. Ben jij ook enthousiast over de aanpak van GOEP en KO dan kom ik graag met je in contact.

Natasja

Een goed voorbeeld moet op z’n minst uit de praktijk komen… Ik heb de laboratorium opleiding gevolgd en ben afgestudeerd in de richting algemene analytische chemie. Omdat deze studie richting weinig tot geen aandacht besteedde aan communicatie heb ik daarna de HEAO marketing communicatie gevolgd en afgerond. Na mijn opleidingen heb ik enkele jaren op diverse laboratoria gewerkt. Daar realiseerde ik me dat mijn interesse breder was dan alleen de analyses waarvoor ik verantwoordelijk was. Mij interesseerde de vraag: waar komt de aanvraag vandaan en wat wordt er gedaan met het analyseresultaat? Kortom, de hele keten van behoefte tot oplossing.

Deze realisatie heeft me doen besluiten de overstap te maken naar de commerciële sector. Daar waar ik mijn kennis uit beide opleidingen kon combineren met mijn vraagstelling, om zo bij te kunnen dragen aan een klant- en resultaatgerichte oplossing. Ik heb bij verschillende bedrijven en in verschillende commerciële functies gewerkt, maar altijd in de laboratorium branche. De afgelopen 15 jaar heb ik me midden in de commerciële processen begeven en me ontwikkeld in alle lagen en facetten van verkopen en management. Verkopen en mensen helpen excelleren is mijn passie.

Ik heb ervaren dat het heel belangrijk is wie het gezicht naar buiten is en dat het van onderscheidend belang is dat het gezicht naar buiten betrouwbaar, integer en authentiek is. Dit is iets wat me altijd al heeft geïntrigeerd en bezig heeft gehouden. Ik heb gemerkt dat het veel voordeel oplevert als commerciële processen goed op elkaar aansluiten en op elkaar zijn afgestemd, en als er sprake is van een klik tussen mensen. Maar ook dat het veel afbreuk kan doen en negatieve gevolgen kan hebben als dit niet het geval is. Mensen doen immers zaken met mensen.
Deze inzichten hebben me doen besluiten om me als zelfstandig ondernemer (www.nksales.nl) te gaan richten op het verbeteren en optimaliseren van het commerciële deel van bedrijfsprocessen, zoals interim sales management, sales strategie sessies, training accountmanagement en coaching van account- en salesmanagers. Heel divers, zeer uitdagend en altijd klant- en resultaatgericht.

Ingegeven door situaties die ik dagelijks in mijn werk tegenkom en al brainstormend met collega ondernemer Ricardo Goeptar is het concept GOEP en KO Sales Talent Academy ontstaan. Ik zie er naar uit je te ontmoeten en om samen te onderzoeken wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen. Graag tot ziens op het juiste moment!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search