Sales Talent

Groene appels gezocht

Het verschil tussen goede verkopers en top verkopers is niet langer een kwestie van technieken en trucs, maar van attitude en mentaliteit. Wij hebben ervaren dat de kracht van verkoop ligt in de verschuiving van ‘hard’ naar ‘heart’ sales. Een veelvoorkomende manier van verkopen is overtuigen op basis van kennis (‘hard’). Een veel effectievere manier van verkopen is het bieden van oplossingen op basis van authentiek contact (‘heart’). ‘Heart’ sales gaat om de kunst (art) van het luisteren (ear) met je hart (heart). Of wel het tonen van oprechte interesse met als doel het creëren van partnership tussen verkoper en klant. Want dat is waar het om gaat: verkopen op basis van een langdurig en bestendige relatie.

Herken jij jezelf in 9 van de 10 punten, dan komen we graag in contact met je.

 

  1.  je hebt een laboratorium achtergrond
  2. je hebt een empathisch vermogen
  3. je bent communicatief vaardig
  4. je hebt een commerciële inslag
  5. je hebt het vermogen tot strategisch denken en handelen
  6. je bent klant- en resultaatgericht
  7. je bent gedreven en energiek
  8. je bent leergierig
  9. je hebt een HBO/WO opleiding
  10. je bent een jonge schoolverlater of starter op de arbeidsmarkt
In mijn verkooptrainingen zeggen ervaren verkopers vaak: “Ik hoef niets meer te leren, ik doe dit al heel lang en weet precies hoe het moet”. “Je bent dus rijp?”, vraag ik ze dan. “Ja”, klinkt het dan met overtuiging. Wat gebeurd er met een rijpe appel? Die gaat rotten en valt uit de boom. Blijf jong, fris, onbevooroordeeld en oprecht geïnteresseerd in de ander. Blijf jezelf ontwikkelen op professioneel en op persoonlijk vlak. Blijf altijd een groene appel.

– Ricardo –

Ontwikkel en ont-wikkel jezelf

Als professional en als individu maak je de grootste stappen wanneer je jezelf zowel ontwikkelt als ont-wikkelt. Wij zoeken talenten die open staan en aandacht hebben voor hun eigen groei én voor de belemmeringen die hun groei beperken.

Wij zijn als mensen geconditioneerd door onze opvoeding en omgeving. Deze conditionering staat ons vaak in de weg om ons authentieke zelf te laten zien aan de ander en om oprecht geïnteresseerd te zijn in de ander. Want hoe kunnen we verwachten dat de ander zich openstelt als wij de ander ontmoeten met een (voor)oordeel? Hoe vaak stellen we ons afhankelijk op van de ander om de order binnen te krijgen of passen we ons aan door te slijmen in plaats van oprecht geïnteresseerd en jezelf te zijn? Behalen we niet het gewenste succes dan ligt het toch zeker aan de ander of aan de omstandigheden. Verwijten en excuses zijn ons niet onbekend.

GOEP en KO leert je bewust te worden van jouw belemmeringen en hoe je deze kunt ombuigen, zodat jij verder kunt groeien en de juiste houding kunt ontwikkelen voor het creëren van vertrouwen en gunnen. Immers, wat je geeft krijg je terug. Wij zorgen dat jij het verschil maakt!

Vijf belemmerende overtuigingen:
1. (Voor)oordelen
2. Aanpassen (slijmen)
3. Afhankelijk opstellen terwijl het gaat over gelijkwaardigheid
4. Verwijten: het ligt aan een ander
5. Excuses: het ligt aan de omstandigheden

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search